Heidi Bakar

Heidi Bakar

måndag 9 december 2013

Sött julbröd

Hej Måndag! Härligt va? Tänk, bara två veckor till julafton. Galet snabbt det går. Min dag har börjat bra. Morgonpromenad med hundarna, vad ljust det är nu. Så skönt när snön lyser upp. Sedan träning och nu kaffe och strax matteplugg. Känner mig pigg faktiskt. *woop wooop*

Nu till jul ska det mesta vara sött. Julgodis, söt senap till skinkan och söta julbröd så jag tänkte tipsa om några olika bröd som passar bra såhär i juletider!

Här är ett med rågkross som blir saftigt. Det ska stå ett dygn men annars är det väldigt lättbakat.

Fördeg:

3 dl rågkross
1 liter

Degen:
9 dl rågsikt
3 tsk bikarbonat
4 tsk salt
1 msk malda brödkryddor
6 dl vetemjöl
2,5 dl mörk sirap

Dag 1
Rör ihop rågkross och filmjölk i en bunke. Plasta in och låt stå tills nästa dag i rumstemperatur.

Dag 2
Sätt ugnen på 150 grader.
Blanda de torra ingredienserna. Rör ner fördegen och sirap. Smörj två brödformar och häll i degen. Grädda brödet i 2-2,5 timmar. Kolla med en sticka så brödet är torrt innan du tar ut det.
Linda in i en handduk. 


Det är ju väldigt mysigt med snö faktiskt....Och fint!


Önskar dig en trevlig dag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar