Heidi Bakar

Heidi Bakar

onsdag 4 september 2013

Väldigt gott och nyttigt knäckebröd & stallbesök

God Onsdag, halvvägs till helg =) Inte dumt det. Här hemma doftar det såå gott. >Har bakat en äppelpaj Delux till eftermiddags fikat idag!

Häromdagen bakade jag ett nytt knäckebröds recept. Så lätt och smidigt så vem som helst kan göra det. Perfekt mellis eller kvällsmacka.

3, 5 dl havregryn
1 dl solrosfrö
1 dl sesamfrö
1,5 dl linfrö
0,5 dl pumpafrö
1 tsk salt
2 msk olja, neutral
6 dl vatten

Dag 1
Blanda ihop alla ingredienser i en bunke, täck med lock eller plast och ställ i kylskåpet till nästa dag.

Dag2
Ta fram två plåtar med bakplåtspapper och sätt ugnen på 200 grader varmluft (har du inte det gör du en plåt i taget på 225 grader)
Bred ut smeten på de två plåtarna och grädda i 20 min.
Ta ut och dela i lagom bitar. Ta bort bakplåtspappret och lägg tillbaka bitarna på plåten.
Sänk värmen till 150 grader och grädda ytterligare 30 min.
'Öppna ugnsluckan då och då för att släppa ut vattenånga.
När bitarna har kallnat förvaras dem torrt.
Så gott med extrasaltat smör och ost!



 Fina Prisilla!!
 Belle har lite fruktpaus på läktaren..


Det blir nog en liten hästtjej, eller vad tror ni ?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar