Heidi Bakar

Heidi Bakar

torsdag 11 juli 2013

Semester - Bodrum - Turkiet

Jaa nu är vi tillbaka.. till kylan. Hehe. Fast idag var det skönt väder här. Tog en promenad med hundarna ikväll och det var riktigt gott väder. Fast vi har haft ca 35 grader i en vecka nu i Turkiet så det är liiiiiiite skillnad !

Har badat, solat, ätit gott, slappat (inte Belle såklart *ler)
Så härligt att få vara tillsammans en hel vecka utan några måsten eller tider att passa.
Mer än mattiderna då ;)

Vårt hotell var ingen höjdare men det visste vi redan innan eftersom det var riktigt billigt. 4000kr för 3 personer en vecka med all-inclusive.
Frukost (den var sämst utbud), lunch, eftermiddags snacks, middag.
Fri dricka och lokal alkohol. Så det var riktigt bra pris.

+hotellrum med icke fungerande toalett, läckande ac och smutsigt rum. Haha-
Ja så var det faktiskt när vi kom men efter 2 dagar fick vi ett annat rum som var lite bättre! Tack och lov.




Landvetter innan vi flyger iväg mot Turkiet..

 Belle var jätteduktig på flyget och tyckte det var spännande.. Åka fort! Sa hon när flygplanet tog fart att lyfta!
 Bleka ben.. hehe. Tyvärr var det väldigt steniga stränder men vi lyckades hitta en sandstrand som tillhörde ett nybyggt hotell som inte hade öppnat ännu. Så vi fick vara där varje dag gratis. Kanon!

 Lite lunch.. Var mycket sallad och grönsaker. Varje dag kyckling och ris men gott. Alltid bröd till maten och några varmrätter att välja mellan.
 Såklart gillade Belle poolen bäst men den var inte speciellt fräsh (är barnpooler nånsin det!?) Så hon fick bada en liten stund varje eftermiddag där och sedan var det havet resten av badningen =)

 -Stoooora Gassen! 
Det betyder en egen glass för Belle. Klart det blev glass varje dag. En kula glass i strut kostade ca 4 kronor på de billigaste ställen.
Synd att det blivit så dyrt i Sverige med glass. 
 Mys innan middagen. Oj vad alla rökte på hotellet. Kändes ibland som vi var den enda familjen som inte gjorde det. Därför satt vi oftast inne. Gud vad jag är glad att jag har slutat. -De stinker ju!!
 De här "pinnarna" var fyllda med ost och gjorda på smördeg. Godaste på buffén tyckte jag.
En kille vid bordet bredvid tog ca 20 såna pinnar.. BARA det och inget annat.. Haha.


 Strandpromenaden.. Några kilometer lång gågata med restauranger, barer och lite affärer längs med stranden.. Jättemysigt.
 Blev ett besök i Bodrum. Vi bodde ca 2 mil utanför. Mycket turist shopping.

Mini kvälls marknad.

Vi hade en moské nära hotellet och det är böneutrop väääääldigt ofta i Turkiet. Och den ramsan är inte den korta versionen om man säger så. Herregud vad många verser.

Så kl 05.00 satte han igång i megafon- Så att absolut ingen skulle lyckas missa att höra det. >vi hade sådan tur att Belle vaknade inte en ända gång av det. puuh.

Detta är en hund men visst är det galet likt ett lejon. Har aldrig sett någon som klippt sin hund såhär tidigare. 

 En kväll fick vi grillad fisk på kvällen. Jättegott. Förstår inte hur det kunde gå ihop sig ekonomiskt med hotellrum och mat för 1300kr/person ? Hehe bra för oss :P
Var mycket personal också. 
 Ofta var vårt middags bord som ett "sjöslag" efter vi ätit eftersom dom inte hade barnstolar och Belle satt med bordet under hakan. Då blir det vääääldigt kladdigt, ja precis överallt.

 Provade en nogger i sandwich-format- Jättegod!

En kvällspromenad.. Man ligger inte på latsidan när man semestrar med småbarn. Passar mig bra i alla fall. Full fart och något på gång hela tiden. Så lycklig och tacksam att vi kunde åka på den här resan. Den gav positiv energi! 

Hoppas du har en skön semester. Kram Kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar