Heidi Bakar

Heidi Bakar

torsdag 18 juli 2013

Mjuk äppelkaka

Go´kväll! Allt väl? Visst är det svårare att hålla reda på vad det är för dag under semestern? Men det är ändå charmigt. Slippa tänka på det :P

Vi har haft en mysig dag ute i sommarstugan. Så kul att träffa familjen och Belle var så nöjd över att få vara ute och ha många lekkompisar !!
Jag och Z passade på att tvätta bilen.. Äntligen! Hehe. Inte blivit av en ändå gång sedan vi köpte den-

Vi åkte ut med roddbåten första gången med Belle. Hon verkade gilla det! Även Ting fick följa med.

(lånad bild)

Imorse gjorde jag en kaka att ta med ut och det blev en äppelkaka. Snabbt att göra och ofta har du ingredienserna hemma när du vill spontan-baka ;0)

3 ägg
2,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker

50g smör
1 dl mjölk

3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt

2 msk smör
2 msk farinsocker
2 äpplen
2 tsk kanel

smör och ströbröd alt mandel till formen
Sätt ugnen på 180 grader.
Skala och klyfta äpplena. Utan kärnhus såklart"!
Hetta upp stekpannan och häll i smör, socker,äpple och kanel.
Låt äpplena steka på medelvärme några minuter.
Ställ åt sidan.

Vispa ägg, socker och vaniljsocker riktigt pösigt.
Smält smöret och häll i mjölken. Vänd ner i äggsmeten.
Sikta ner mjöl, bakpulver och salt. 
Vänd försiktigt ihop allting.
Smöra och bröa en kakform och häll i smeten.
Tryck i äppelklyfterna.
Grädda i mitten av ugnen ca 25-30min.

 Fikat på 90års kalaset!!!
 Söta kjolen på!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar