Heidi Bakar

Heidi Bakar

torsdag 11 september 2014

Kryddig linssoppa

Go kväller! Här är det soffmys och barnprogram. Skönt att sitta ihop en lugn stund innan läggning.
Lagade en vegetarisk soppa idag. Mums. Var så sugen på något kryddigt och starkt. Testade våra egen odlade chili och det var krut i dem! Uj uj..
Blir len och krämig av kokosmjölken.

2-3port.

1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 cm färsk ingefära
1 röd chili
Olivolja
1 tsk spiskkummin
1 tsk koriander
0,5 tsk gurkmeja
Flytande honung
400 g passerad tomater
3 dl vatten
1 burk kokosmjölk
2 dl röda linser
Salt, peppar
Pressad citron
Färsk koriander om man har

Hacka lök, vitlök och chili. jag tog med kärnorna för extra hetta. Bryn i olivolja nån minut på medelvärde. Riv ingefäran och Låt kryddorna fräsa med en liten stund. Häll i lite honung. Tillsätt tomater, vatten, kokosmjölken och linser. Låt puttra under lock på svag värme i ca 15 min.
Smaka av med salt, peppar och pressad citron. Strö över hackad koriander.
Serveras som den är eller med en Klick matyoghurt!! Yummi..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar